FŐOLDALA PROJEKTHÍREKKERKA VÖLGY KINCSEIKÉPGALÉRIADIGITÁLIS ADATBÁZISDOKUMENTUMTÁRFÓRUM  
MagyarSzlovénEnglish
HÍREKTúrajánlatok a Kerka völgybenTermészetvédelmi túravezető képzés SármellékenIndul a 2. akkreditált természetvédelmi túravezető képzés a PaNaNet projekt keretében
 
Természetvédelmi túravezető képzés Kerkaszentkirályon
Kovács Tünde | 2011-04-21
A képzésben résztvevő 15 fő az első négy oktatási napon már több, a gyakorlatban is hasznos támakörben hallgatott előadást. Többek között megismerték a nemzetközi és hazai turizmus trendeket, a kereslet és kínálat főbb elemeit, a természetvédelem feladatait és a védett természetvédelmi területeket. Emellett a hallgatók tájékoztatást kaptak a PaNaNet programban partner magyarországi nemzeti parkok tevékenységeiről, működéséről, valamint a Kerka- és Mura-mente turisztikai kínálati elemeiről. A képzés fontos része emellett még a népi építészethez, mesterségekhez, valamint a hagyományokhoz, hagyományőrzéshez kapcsolódó ismeretek átadása is, amelyről szintén kaptak ismereteket a leendő természetvédelmi túravezetők.
A képzés második felében a térség természeti értékeinek - állat- és növényvilág, földtudomány - megismerése mellett gyakorlati túravezetési ismereteket (útvonaltervezés, szakvezetési program összeállítása, térkép ismeretek), valamint személyiségfejlesztést is oktatnak a résztvevőknek.
A képzés május közepén vizsgával zárul, amelyen írásban és szóban - egy gyakorlati túravezetést megtartva - is be kell számolni a résztvevőknek a tudásukról.

Az AT-HU ETE 2007-2013 L00038 számú "Burgenlandi és nyugat-dunántúli természetvédelmi területek hálózata" (PaNaNet) projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programban (2007-2013) nyert támogatást.


vissza

A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósult meg.
Minden jog fenntartva! Információ kérhető: info[kukac]kerkavolgy.hu