FŐOLDALA PROJEKTHÍREKKERKA VÖLGY KINCSEIKÉPGALÉRIADIGITÁLIS ADATBÁZISDOKUMENTUMTÁRFÓRUM  
MagyarSzlovénEnglish
HÍREKTúrajánlatok a Kerka völgybenTermészetvédelmi túravezető képzés SármellékenIndul a 2. akkreditált természetvédelmi túravezető képzés a PaNaNet projekt keretében
 
Természetvédelmi túravezető képzés Sármelléken
Kovács Tünde | 2011-10-17

A képzés 2011. szeptember 9-én kezdődött, és péntek-szombati napokon, összesen 8 alkalommal kerül megtartásra. A jelentkezők átestek egy előzetes tudásszint felmérő teszten, valamint egy személyes meghallgatáson, melynek eredményeként 15 fő került kiválasztásra, képzésbe vonásra.

A képzésben résztvevő tizenöt hallgató az oktatás folyamán megismerte többek között a nemzetközi és hazai turizmus trendeket, a kereslet és kínálat főbb elemeit, a természetvédelem feladatait és a védett természetvédelmi területeket. Mindezek mellett az őszi tanfolyam megtartására felkért oktatók bemutatták a térség turisztikai kínálatát és természeti értékeit, a natúr- és nemzeti parkokban végzett ökoturisztikai és természetvédelmi tevékenységet, valamint a népi építészetet, hagyományokat és mesterségeket, a térség természeti értékeit. A képzés hangsúlyos eleme a gyakorlati oktatás, ennek megfelelően túravezetési ismereteket (útvonaltervezés, szakvezetési program összeállítása, térkép ismeretek), valamint személyiségfejlesztést is oktatnak a résztvevőknek. Részben a földtudomány, részben a tájékozódás, térképismerethez kapcsolódóan Futó János tartott gyakorlati képzést a Keszthelyi-hegységben, ahol Gyenesdiás térségében tekintettek meg a résztvevők több földtani képződményt és terepen gyakorolták a tájékozódást. A III. modulhoz kapcsolódóan még Lelkes András a térség természeti értékei (állatvilág, vizes élőhelyek), valamint útvonaltervezés, terepi felszerelések és szakvezetés témakörben fog terepgyakorlatot tartani a Kis-Balaton térségében.

A képzés október végén vizsgával zárul, amely keretében a hallgatóknak írásban és szóban – gyakorlati túravezetés megtartása -  is be kell számolniuk tudásukról.

Az AT-HU ETE 2007-2013 L00038 számú „Burgenlandi és nyugat-dunántúli természetvédelmi területek hálózata” (PaNaNet) projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programban (2007-2013) nyert támogatást.

 

vissza

A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósult meg.
Minden jog fenntartva! Információ kérhető: info[kukac]kerkavolgy.hu